لوله کشی ساختمان

لوله کشی ساختمان

لوله کشی ساختمان

لوله کشی ساختمان یکی از اصلی ترین ومهم ترین مراحل در آماده سازی و ساخت ساختمان محسوب می شود. از لوله کشی ها برای انتقال گازها و مایعات و در برخی موارد جابجایی جامدات در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد که از متریال های مختلفی تشکیل شده است. در واقع می توان گفت که به سیستم نصب واتصالات لوله ها در ساختمان جهت توزیع گاز وآب و ... لوله کشی اطلاق می گردد. لوله کشی ساختمان کار ساده ای نبوده و نیاز به قاعده و قوانینی مشخصی دارد و با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و آب و هوای حاکم بر هر منطقه به صورت کاملا برنامه ریزی و مهندسی شده، صورت می گیرد زیرا هر گونه خطا واشتباه در لوله کشی ها می تواند خسارات جبران ناپذیری ای را به همراه داشته باشد.

قیمت لوله کشی ساختمان

لوله های ساختمان در جنس های گوناگونی موجود می باشد که نوع و جنس آن تاثیر زیادی بر روی قیمت این محصول دارد. علاوه بر جنس، کیفیت ساخت و متراژ آن نیز بر روی هزینه لوله کشی ساختمان تاثیرگذار است.

نکات مهم در لوله کشی ساختمان

لوله کشی های ساختمان یکی از اجزای مهم در ساخت و ساز ساختمان بوده که از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار می باشد. عدم انجام لوله کشی ها می تواند در آینده مشکلات زیادی را برای ساختمان به وجود بیاورد به همین دلیل باید لوله کشی های ساختمان را به دست افراد ماهر و حرفه ای بسپارید. برای انجام یک لوله کشی استاندارد و بدون نقص باید ابتدا به محل نصب لوله ها توجه نمایید و سپس بر اساس جنس خاک و دیگر شرایط، جنس لوله ای مناسب را انتخاب نمایید.

مراحل لوله کشی ساختمان

تهیه نقشه ای استاندارد و اجرای صحیح از اصلی ترین مراحل لوله کشی ساختمان به شمار می رود. با اجرای دقیق و صحیح لوله کشی ها می توان باعث کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری لوله های ساختمان شد. نوع و جنس لوله های ساختمان باعث تغییر مراحل لوله کشی های ساختمان شده و هر لوله ای مراحل مختلفی را دارد. پس از انتخاب جنس لوله ها، میزان فشار لوله ها نیز باید در نظر گرفته شود زیرا هر بخش از ساختمان نیازمند فشاری مخصوص است. به عنوان مثال لوله های حمام و سرویس های بهداشتی باید از فشار بالایی برخوردار باشد تا بتواند آب مورد نیاز برای افراد را تامین کند و یا لوله های آشپزخانه نیاز به فشار آب کمتری دارد. با توجه به این که لوله کشی های ساختمان از طبقات پایین آغاز شده و سپس به طبقات بالایی منتقل می شود، به طور معمول پس از لوله کشی های یک واحد، با درپوش لوله های اصلی را می پوشانند و سایر طبقات را نیز به همین روش لوله کشی می کنند و در انتهای کار لوله های واحدها را به وسیله اتصالات موجود به یکدیگر وصل می نمایند. در آخرین مرحله برای تست صحیح لوله کشی ساختمان آب را وارد لوله ها می کنند تا مشکلی در لوله کشی ها ایجاد نشود. وارد شدن آب به لوله ها معمولا با هواگیری همراه بوده تا جریان آب به طور کامل در لوله ها صورت گیرد.

رعایت استانداردهای لوله کشی ساختمان

رعایت ایمنی صرفه جویی و بهینه سازی اقتصادی در لوله کشی ها کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری لوله کشی ها استفاده از لوله های مناسب انواع لوله و اتصالات لوله های و اتصالات ساختمان دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آن ها می توان به لوله های گالوانیزه، پلاستیکی، پی وی سی و لوله های چدنی اشاره کرد. نوع لوله ها باید با توجه به مکان نصب لوله ها انتخاب شود که این کار توسط مهندسین و متخصصین حرفه ای و باتجربه صورت گیرد تا به صورتی کاملا صحیح و اصولی انتخاب گردد. همچنین اتصالات لوله ها نیز باید به صورت کاملا مهندسی شده انجام شود که از جمله این اتصالات می توان انواع بوشن، چهار راهی اتصال، سه راهی اتصال، اتصالات زانویی، واشرها، فلنچ، مهره ماسوره و درپوش لوله ها را نام برد.

مزایای لوله کشی ساختمان

دوام بیشتر لوله کشی ها افزایش استحکام لوله کشی های ساختمان عمر طولانی مقاومت بالا و ... باید توجه داشته باشید که اولین گام برای افزایش کیفیت لوله کشی ها استفاده از لوله های مرغوب و مناسب می باشد زیرا در صورتی که لوله کشی به درستی انجام شود ولی جنس لوله ها به صورت صحیح انتخاب نشود، پس از گذشت مدتی شاهد خرابی و بروزمشکل خواهید شد. لذا توصیه می شود برای لوله کش ساختمان خود از افراد متخصص کمک بگیرید.

خصوصیات لوله کشی استاندارد

انتخاب لوله ای مناسب

رعایت شیب مناسب برای هر لوله

توجه داشتن به محل نصب لوله ها

میزان عمق لوله ها

نوع کاربرد لوله ها

تعمیر لوله کشی ساختمان

لوله کشی های ساختمان پس از مدتی ممکن است فرسوده شده و نشت و ترکیدگی را به همراه داشته باشند به همین دلیل باید به صورت دوره ای سرویس شده و در صورت مشاهده هر گونه مشکلی نسبت به رفع آن اقدام شود. توصیه می شود که تعمیر لوله کشی های ساختمان را تنها به افراد متخصص و قابل اعتماد بسپارید تا لوله کشی ها به صورت اصولی تعمیر شود.

انواع روش های لوله کشی

لوله کشی توکار

در قسمت هایی از نقشه ساختمان مشخص شده که لوله ها باید به صورت توکار و در زیر خاک نصب گردد که باید محدودیت های زمانی برای این کار در نظر گرفته شود. معمولا لوله های لوازم بهداشتی باید در بالای کف و به صورت روکار نصب شود و تنها به اندازه ای لازم و در محل اتصال به صورت توکار نصب گردد. این نوع لوله کشی ها باعث حفظ زیبایی ظاهر ساختمان شما خواهد شد.

لوله کشی روکار

این نوع روش لوله کشی همان طور که از نام آن پیداست، بر روی کار انجام شده و در مواردی ممکن است که باعث از بین رفتن ظاهر ساختمان شود به همین دلیل لوله کشی های ساختمان اغلب به صورت توکار انجام شده و در موارد نیاز به صورت روکار صورت خواهد گرفت.

کلیه حقوق برای ServiceResan.com محفوظ است.