لوله کشی ساختمان تجاری

لوله کشی ساختمان تجاری

لوله کشی ساختمان تجاری

لوله کشی ساختمان تجاری یکی از بخش های ساخت و ساز بوده که بر اساس نقشه از پیش طراحی شده انجام می شود. این نوع لوله کشی مانند دیگر لوله کشی های ساختمان نیاز به تجربه و تخصص داشته و انتخاب نوع و جنس لوله ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

لوله کشی چیست؟

به نصب لوله های سیمانی، پلاستیکی، فلزی و ... لوله کشی می گویند که به منظور انتقال مایعات و گازها صورت می گیرد. لوله کشی یکی از اصلی ترین بخش های ساختمان سازی است که توسط افراد ماهر و متخصص انجام می شود.

انواع لوله ها

لوله های گالوانیزه

لوله های گالوانیزه که با نام لوله های سفید نیز شناخته می شود به دو دسته لوله های فولادی و آهنی تقسیم بندی می گردد. این لوله ها آبکاری می شوند تا مقاومت آن در برابر عواملی همچون خوردگی و زنگ زدگی افزایش یابد.

لوله های چدنی

چدن به کار رفته در لوله های چدنی نشان دهنده میزان مقاومت این محصول می باشد. این لوله ها در دو نوع سر توپی و سر تخت موجود است. دیوارهای لوله های چدنی بسیار مقاوم بوده و به راحتی دچار نشت و یا ترکیدگی نخواهد شد.

لوله های سوپرپایپ

لوله های سوپرپایپ نوعی لوله آلومینیومی است که مقاومت بالایی در برابر حرارت و خوردگی دارد. این لوله ها کاربردهای زیادی در مکان هایی که آب آن دارای حرارت زیادی است، دارد.

لوله های پلی پروپیلن

لوله های پروپیلن موجود در بازار در دو نوع سبز و سفید می باشند. این لوله ها ظاهری شبیه به پلاستیک داشته و در بازار با نام لوله های سفید و لوله تک لایه شناخته می شود. لوله های پلی پروپیلن تحمل بالایی در برابر فشارهای ناشی از خاک و دیگر مصالح ساختمانی را دارد.

لوله های پنج لایه

لوله های پنج لایه از پنج لایه با جنس های مختلف تشکیل شده است. متریال ها و لایه های به کار رفته در این لوله ها مانع از رسیدن اکسیژن و فرسودگی لوله ها خواهد شد. پایین بودن ضریب انبساطی این لوله ها باعث مقاومت بالای این محصول در برابر اسیدها و بازها شده است.

لوله های پی وی سی

لوله های پی وی سی نوعی از لوله های پلیمری است که کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد. این لوله ها مقاومت بالایی در برابر شعله، فرسایش، خوردگی، زنگ زدگی و ... داشته و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. لوله های پی وی سی دارای قیمت مناسب تری نسبت به سایر لوله ها می باشند.

لوله های پلی اتیلن

لوله های پلی اتیلن باعث کاهش چشمگیر هزینه های لوله کشی ساختمان می شود. از جمله ویژگی های خاص و منحصر به فرد این لوله ها انعطاف پذیری بالای آن بوده که نصب را برای افراد آسان کرده است. لوله های پلی اتیلن به صورت حلقوی و شاخه ای در بازار موجود می باشند.

انواع اتصالات

در لوله کشی های آب سرد و گرم جهت اتصال لوله ها به یکدیگر، انشعاب گیری و تغییر جهت دادن به لوله ها از قطعاتی به نام وصاله یا اتصالات استفاده می کنند. متداول ترین اتصالات مورد استفاده در لوله کشی ها عبارت است از:

زانویی فلنچ

درپوش

مهره ماسوره

مغزی

چهار راهی

بوشن

سه راهی

و ...

قیمت لوله کشی ساختمان تجاری

قیمت لوله کشی ساختمان های تجاری نیز مانند سایر لوله کشی ها به عوامل زیادی بستگی دارد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت آن می توان متراژ لوله ها، جنس لوله ها، دستمزد لوله کش، اتصالات، تعداد واحدها و ... نام برد.

لوله کشی آب گرم و سرد

لوله های آب باید مطابق با نقشه از جنس هایی مانند چدن، آلومینیوم، مس، برنج، فولاد و یا آهن نرم انتخاب شده و اتصالات آن بدرستی و متناسب با نوع کاربری و نوع لوله ها خریداری شود. میزان فشار آب این لوله ها باید بر اساس میزان خوردگی لوله ها و فشار آب آن ها تعیین گردد تا در حین استفاده دچار مشکل نشود. مسیر لوله ها باید صاف و فاقد هر گونه تیزی باشند تا لوله های موجود در مسیر آسیب جدی ای ندیده و عمری طولانی داشته باشند. مکان نصب لوله ها باید به گونه ای باشد که در برابر هر گونه سرما و یخ زدگی ایمن بوده تا دچار یخ زدگی و یا ترکیدگی نشود.

شیب بندی لوله ها

لوله های افقی نصب شده باید فاقد شکم و قوز باشند و در بالاترین ارتفاعات ممکن نصب گردند. لوله های افقی می بایست شیبی یکنواخت داشته باشند تا بتوان در هنگام لزوم آن ها را خالی نمود. انشعابات به کار رفته باید به طرف لوله های قایم و یا اصلی باشند. می توان به جای شیر تخلیه از لوازم بهداشتی که به پایین ترین نقطه متصل به لوله های قایم هستند، استفاده شود.

روش های نصب لوله ها

لوله ها به دو روش توکار و روکار نصب می شوند. در روش نصب توکار لوله ها تمامی لوله های نصب شده در زیر خاک پنهان هستند و همین امر باعث حفظ ظاهر ساختمان می گردد. ولی لازم به ذکر است که این روش به دلیل قرارگیری در خاک هزینه بیشتری را به دنبال دارد. در روش نصب روکار تمامی لوله ها بر روی مصالح نصب می شوند و نیاز به صرف هزینه برای قرارگیری در خاک ندارد. روش نصب توکار لوله ها برای مواردی است که قرارگیری لوله ها مانع از زیبایی ساختمان نشود.

کلیه حقوق برای ServiceResan.com محفوظ است.